En helt ny värld?

Man känner verkligen att man har mycket i huvudet när man knappt ens kommer ihåg om vad och när man bloggade sist, så jag fick kolla tillbaka för att komma ihåg xD

Idag har vi haft vår första "riktiga" föreläsning, alltså en som tillhör vårt kursprogram och inte bara är någon förberedande kurs inför till exempel matten (mattepropp). Detta var alltså "Introduktion till Teknisk fysik"
(Till övrigt folk som kanske råkar läsa och inte vet vad jag läser så är det Civilingenjör i Teknisk fysik på Uppsala Universitet)
Vi har redan fått första uppgiften: Att konstruera en enkel konstruktion/prototyp som utför en mekanisk rörelse, med hjälp av: 1 permanentmagneter, 1 rulle koppartråd, 3 st sladdar, 1 batteri samt annat material man kan tänkas hitta. Vi kommer dels skriva en rapport och muntligt redovisa vad vi gjort som en del av kursen.

Nu på kvällen har jag varit på Norrlands nation (där jag är meddlem) på reccemottagning med middag och rundtur i nationshuset. Riiiiktigt pampigt hus, så för folk som inte har varit där - kolla in gamla delen!

Nationerna känns nästan lite underliga, det är som att man på 2 veckor har fått tillgång till en helt ny värld, och så är det ju på sätt och vis.. tråkigt bara att inte alla får uppleva det! :/

Sova nu! Tidig föreläsning imorgon, dock slutar vi rätt tidigt vilket är skönt!
Gonatt världen!

Lung dag hemma

Idag var inte alls en bra dag, vaknade med förskräcklig huvudvärk och ont i nacken. Lyckades i alla fall släpa mig iväg till skolan och var med på matteproppen. Efter det hade vi bara "uppdragsfestival" = leka, så det skippade jag och åkte hem istället.

Dagen har spenderats mest i sängen till serier som Merlin och Dexter tillsammans med många koppar te (för att lindra min onda hals). Men det har varit rätt skönt att göra mest ingenting lixom!

Ikväll blir det jobb, mina Medley-simmare har sitt första pass. Jag är inte alls taggad, men det är bara masa sig dit!
Igår hade jag fortsättnings crawl-gruppen och lyckades naturligtvis få den bana där de mest odresserade barnen var... Det måste vi åtgärda.. Mohahhahaaa... Nejdå! Men det är helt klart så att när de är fortsättnings crawl eller medley, så vågar barnen mer och blir kaxigare helt enkelt!

Nu blir det en till kopp te och sen mer Dexter!

"Hjärnan full av snor.."

Min dator segar otroligt mkt just nu! Det tog mig evigheter att komma hit (där man skriver inläggen), men nu hoppas jag att det ska sluta krångla!

Helgen har varit helt okej, jag har dessvärre åkt på någon slags förkylning vilket är mindre kul!

I går var jag en sväng på Gränby centrum och tittade lite på de nya affärerna (Panduro bland annat <3 ) och mamma och jag kokade plommonmarmelad på förmiddagen. Sedan på kvällen var meningen att jag skulle ut med klassen på Värmlands nation, men redan då var jag trött och lite hängig, så jag blev kvar hemma. Det var rätt skönt det med faktiskt!

Idag gick förmiddagen åt till att kurera sig och avhjälpa lite nackspärr, så jag spenderade förmiddagen i sängen mer en film, en underlig sådan. Cirque du Freak The Vampires Assistant.. Hmm.. Hittills är den mycker "weird" men jag har sista halvtimmen kvar.
På eftermiddagen var det tränarmöten, först UK-möte mellan 13-14.30 och därefter möte med hela US 15-18 + middag. Under mötena kom jag till insikt med att våra små-grupper börjar träningen redan den här veckan och inte nästa som jag trott. Så jag har ägnat 2 timmar åt att planera och skriva pass osv nu sen jag kom hem.

Nu ska jag se slutet av filmen och sedan sova!
Imorgon väntar med Recce-äventyr och sedan uppstart med en av simgrupperna!

Recce-vecka

5 dagar har gått och jag får väl summera lite av det:
I måndags var det upprop och efter lite info delades vi in i faddergrupper (och klasser då 2 faddergrupper slogs ihop till en klass). Traditionellt startade vi med någon namnlek, där efter lunch och sen en tur på stan för att skriva in oss på nationerna, jag valde Norrlands nation. Därefter tog vi oss tillbaka till "Pollax" för att ha Matte into. I början gick det fint, men sedan började allt gå snabbare och snabbare innan folk började inse att det var ett skämt. Vi lotsades sedan ut till ett tält av "Rekå" underligt folk som springer runt och gör massa knasiga saker, för att föra "samveten" (får förklara det senare). Därefter en tur till Upplands Nation för att äta middag, och vi skulle vidare till V-dala, men det var lång kö så vi gick tillbaka till Upplands en stund till, sen drog jag hem vid 23 :)

tidsag morgon hade vi vår första Matte-propp (förberedande kurs/repetition) samt lite spex och program info, och efter det skulle vi skriva spex till klassfesten dagen efter. Jag mådde inte dirket prima den dagen, så jag drog och tränade istället. Meningen var sen att jag skulle åka tillbaka till skolan och gå på "microgasque", men jag var för trött och hade ont i huvudet så jag stannade hemma och spenderade större delen av kvällen i sängen med serier :)

Onsdag hade vi bara Matte-propp och sen klassfest på kvällen. Det var kul och man fick lära sig hur en sittning går till osv :) Spexen framfördes oxå och min grupp fick maxpoäng av Rekå! :) Efter middagen var det tältsläpp och det var massor med folk, hög musik och mkt ljud. Kul och otroligt varmt, men man blev snabbt trött i huvudet och jag begav mig hemåt vid 12-tiden

Igår (torsdag) hände inte så mkt i skolan, Matte-propp som vanligt. Efter middagen var jag och vaccinerade mig och sen var Sofie och jag och fikade på café Cappuccino. Pratade massor om allt möjligt, vilket var rätt skönt :)

Idag fick vi våra "recce-uppdrag" som kommer utföras i nästa vecka. Min grupp (random blandat från alla civilingenjörsprogram) ska ha vattenkrig i stadsparken xD Lite mässa och välkomstmottagning i Universitets Aulan
och sen drog jag ner på stan för att dela ut flygblad med simningen (för att slippa sälja julkalendrar) och sen hem, middag och annat trevligt med familjen.

Nu ligger jag och slötittar på film, den är okej men inte kanonbra för min allämna "sinnesstämning" just nu..
Godnatt för nu! Jag får väl skriva mer imorgon när jag har tid! :)


Träningspass tisdag 23/8

400 insim (50 vfsh - 25 skovel - 25 TA)
8 x 25 XYI + ben (4 mage - 4 rygg)
8 x 25 (25 bra start - 25 uw kick)

5 x 200 (4 ss fr/spec F2 - 1 arm)

16 x 50 prog 1-4 F1-3 st. 1.00 (8 ss fr - 8 ss m fenor fr)

3 x 100 avbad

                ca 2900 m


En trygg famn sökes..?

Ett kort inlägg om dagen:

Första skoldagen, vad ska man säga, mer än att det var heeeelt fullspäckad med grejer!
Hinner inte berätta allt nu eftersom klockan är rätt mkt och jag ska vara i skolan 8.15 imorgon, så det får bli imorgon, eller... någon annan dag..
Otroligt trött är jag i alla fall, MYCKET nytt, vilket gör att hela ens världsbild rubbas och jag känner mig ganska omtöcknad/omskakad. Just nu sitter jag här och längtar rätt mkt efter tryggheten och fasta punkter i livet.. Men det kommer väl..

Aja nu borde jag verkligen sova!

Time goes by..

Tiden går, tiden går! Det känns som augusti hittills gått fort! Men så är det ju när man är ledig :)
Fast det är skönt, det betyder ju att oktober närmar sig :)

Imorgon börjar jag skolan igen, ja universitetet alltså! Det känns.. underligt typ! Men samtidigt kul och man får in rutin i livet igen :) Så imorgon ska jag infinna mig 10.15 i Polacksbackens aula för upprop! Tack och lov har jag sällskap av min "stalker" från förra klassen: Kalle, så vi kan vara vilsna F1:or tillsammans. Man får bara hoppas vi hamnar i samma klass sen oxå :)

Nu ska jag ta och kolla igenom alla papper jag fått från universitetet, se till att skriva in mig i nation och där efter städa skrivbordet!


Träningspass söndag 21/8

200 ss
200 (25 ben - 25 ss)
200 (25 tarzansim - 25 Popov)
200 (100 fr krls - 100 ry krls)
200 ss acc mot 50

Stationer: (12 min på varje)
1. Ben - 6 min utan fenor, 6 min med fenor
2. Ry vändn
3. Arm (3-5-7-takt)
4. Balans och streamline osv
5. Br- och Fr-starter
6. Ry teknik

ca 200 eget avbad


Någon total längd är väl typ meningslös att skriva, men vi höll på i 2 timmar


Återuppta bloggandet..?

Det var otroligt länge sen jag skrev något här.. Jag kom helt av mig där i mars, dels pga lite att fylla ut inläggen med och dels pga tidbrist.

Någon superbra uppdatering kommer jag inte lova, men jag ska nog försöka börja lägga upp träningspassen igen, för de är kul att ha kvar :)

Sen i mars har det hänt mycket, både bra och dåliga saker. Allt kommer jag inte kunna dela med mig av, särskilt eftersom bloggen faktiskt är öppen numera och man aldrig vet vilka som snubblar in här, MEN jag kommer säkert behöva skriva av mig endel ändå!

Idag har det regnat HELA dagen! Trist, fast jag har fått endel gjort: Slängt en del grejer (bla gamla blommor, blir nya imorgon) och sytt lite!
Nu ska jag ta och hoppa i duschen osv, för om någon timme ska vi åka till mormor och morfar och äta Kalkonmiddag (jag veeet att det är fel årstid, men min mormor tycker inte att man ska vara så "bunden" med att äta pepparkakor BARA till jul, hon gör sånt när hon känner för det! :D ) Det blir i alla fall grymt mysigt :)


RSS 2.0