Insändaren till UNT...

Idag (20/6) stod det i tidningen att beslutet om att flytta Fyrisskolans elelever till Ekebyskolan är fattat.
Artikeln kan inte vara helt korrekt eftersom en insändare från lärare och rektorer på Fyrisskolan publicerades onsdag den 18 juni, där lärarna skrev att de inte hade haft en aning om att flytten ens var på tal.
"Båda skolorna samt gymnasieledningen har begärt att få göra denna omflyttning" säger Mohamad Hassan.
Men det kan ju inte stämma om nu 8 lärare skickar in en insändare till tidningen och säger att de inte ens visste om det? 
Men varför flytta elprogrammet, riva husen för att istället ta in 2-3 nya program? Ska man inte prioritera att ha kvar de program man redan har på skolan innan man tar in nya? Nej, kommunen väljer tydligen att brutalt, utan förvarning kasta ut eleleverna bara för att slippa renovera lokalerna. Det är klart att det kanske blir billigare, men är det så bra för de båda skolorna och alla elever som berörs?
Sedan har ju precis de elever som nyss sökt gymnasium för att till hösten börja ettan på gymnasiet haft möjlighet att välja Fyrisskolans elprogram. Ska de då få höra "Nej, tyvärr, det program du valt kommer inte längre att finnas på den här skolan, det har flyttats till Ekeby"? Är det verkligen rätt, eftersom man idag väljer både skola och program när man söker gymnasium?
Och de som ska gå sista året på gymnasiet, ska de få börja ifrån noll igen genom att byta lärare också, och antagligen inte få ha kvar mycket av det betygsmaterial som de redan jobbat ihop under de två åren de redan gått på skolan och haft samma lärare?
Och vad spelar det för roll om könsfördelningen på Ekeby blir jämnare, som man noga påpekade i artikeln torsdag den 12 juni?
Lokalerna som man nu planerat att Fyrisskolans elelever ska få överta ägs inte heller av kommunen, utan Doctrinagymnasiet, som använde lokalerna förut, hyrde dem av Ågerups fastigheter. Blir det inte en ganska stor kostnad att istället hyra dessa lokaler åt Fyrisskolans elelever?
Så är det verkligen nödvändigt och bra med en flytt av Fyrisskolans elelever?
 
JF & TH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0