Kankaanpää 14-17/3

Jag har då tagit på mig att skriva en rapport om Kankaanpää tävlingen i Finland som Tekni-gruppen och uppåt deltog i. En mycket trevlig helg, men alla var nog rätt trötta efteråt, men det återkommer vi till senare.

17.10 samlades alla simmare utanför Willys i Uppsala för avfärd 17.35 mot Stockholm.

17.15 ringer Clara mig och säger desperat:

"Jag är på väg, jag är INTE 30 minuter försenad, jag lovar. Vi är där om 5 minuter"

Som en del av oss som simmat med Clara ett tag vet så brukar hon nästan alltid vara sist på plats innan avfärd till tävlingar, och gärna några minuter försenad. Och så klart var hon sist även denna gång, men hann i tid innan bussen kom.

Väl på bussen, när alla lastat in all packning, roade sig de flesta med att lyssna på musik, fota varandra och längst fram i bussen skrevs stafettsagor (som går ut på att man skriver en rad var och så får nästa person bara ett ord att fortsätta på) Här är ett av resultaten:


"Apan satt i trädet och svingade sig i lianerna. Sen kom en katt smygandes och hostade upp något äckligt, sedan slog tills mörkrets furste föll ihop. "Jag har segrat" det gjorde Upsala S såklart. Bävern käkade Henriks badbyxor. Så Henrik sa: Alla som inte dansar är tråkiga att träffa mamma på stan och gick och fikade. Det var gott. Det stora trädet var ruttet från insidan. En otrevlig omständighet var ju att bävern var en gnagare. Han gnagde på Johans nästipp. Den är väldigt ful. Haha var kul den fula grodan var en nyckelpiga och tyckte om att sola och bada hela dagen. Men istället brann ner till grunden. Vad ska de göra? Köpa bröd på ICA behövdes ju så därför dog Clara en hemsk död. Men Ylva var så osmart."


När vi kom fram till Viking Line-terminalen i Stockholm fick vi vänta en stund. Vi hade en liten samling och tränarna (Catrin, Christer, Maria, Ingvar och Mats (pappa till Hanna L)) informerade om lite alla möjliga saker, både praktiska saker som när middag och frukost serverades och regler på båten.

Alex som tydligen hade gått vilse förut visste exakt vad som hände om man lyckades göra det.

Ändå frågade Lill-Dooley:

"Om man tappar bort sig på båten ändå..?"

"Det är ett väldigt begränsat område på en båt, det är liksom vatten på alla sidor" svarade Ingvar.


Väl på båten gick vi först ner i hytterna och lämnade alla grejer. Ner, ner under allt, man blev nästan lite deprimerad. Sen bar det iväg upp till Middagsbuffén. Jag tror nog alla blev mätta, för det fanns massor av goda saker att mumsa på, det var nog en del som blev ganska övermätta till och med, men det behövdes nog till nästkommande dag.

Henrik upptäckte till sin stora förtjusning att det fanns massor med goda efterrätter och åt nog lika många tallrikar efterrätt som vantlig mat.

Några tog en tur till Tax-free butiken och klockan 21.30 skulle alla simmare befinna sig i sina hytter. I vår hytt (Jag, Moa och Malin) gick vi och lade oss rätt så tidigt. Malin var övertrött och låg och pratade massor medan jag och Moa försökte läsa lite, dock utan framgång eftersom Malin pratade med sin Krax-kråk-röst (som plötsligt kommit under kvällen).

Malin hittade hela tiden saker som var bättre på Silja Line än på Vikning Line.

Medan Malin låg där och pratade hade vissa av de andra simmarna hittat "telefonerna" mellan hytterna. Det ringde flera gånger till oss från Andrietta och Co's hytt, men varje gång la de på.

När Malin till slut tystnat och somnat, efter att ha sagt "nej nu ska jag vara tyst" och sedan en liten stund senare börjat prata igen ett stort anal gånger och tillslut lyckats komma på en sak som var bättre med Viking Line (att kuddarna var bättre) ringde de igen och väckte Malin.

På lördagsmorgonen var det uppstigning ca klockan 6 finsk tid för frukost 6.30. Alla öste i sig mat och laddade för det som skulle komma under dagen. Framme i Åbo möttes vi av två simmare från Kankaanpää som skulle ta hand om oss och ta oss till Kankaanpää som ligger 20 mil norr om Åbo. I brist på roligare på bussen började Disa ge alla simmare och tränare Mumin-karaktärer, allt fler deltog och jag antecknade:


Mumin                                 Axel                                    

Muminmamman               Catrin                                 

Muminpappan                   Christer                               

Snorkfröken                        Jenny                                  

Hemulen                             Nicklas                               

Sniff                                      Andreas                              

Lilla My                                Saga                                   

Totiki                                    Disa                                    

Den osynliga flickan         Malin B                               

Poliskonstapeln                 Henrik                                

Stinky                                    Alex                                    

Filifjonkan                            Andrietta                             

Filifjonkanks tre barn         Elin, Neda, Hanna L            

Morran                                   Mari                                   

Alica                                       Malin E                               

Alicas mormor, häxan         Ylva                                                         

Snusmumriken                    Ingvar                                 

Förfadern                               Kristoffer                                                                        

Mymlan                                   Hanna M

Trollkarlen                              Mats

Tofslan och Vifslan               Jacob och Filip

Fyrvaktaren                             Julia D

Draken                                    Bettan

Isfrun                                        Julia H

Snorken                                   Johan H

Sniffs katt                                 Lill-Dooley

Anden i flaskan                      Emil

Teaterfrun                               Clara

Polis som bakar kakor         Moa

Mamma utomjordning          Josefine

Pappa utomj.                          Johan P

Barn utomj.                             Matilda

De 3 inspektörerna               Mårten, Erik och Björn

(som vill bygga badort)

De försvunna barnen            Gustav och Viktor


Det blev lite svårt att komma på tillräckligt många karaktärer, så en del passade inte riktigt men fick bli så ändå. Vissa elakheter koms på av olika syskon.


När vi kom fram till Kankaanpää fick vi lunch i simhallen och sen var det bara att simma in. Alla var nog lite sega efter den långa resan, men de flesta lyckades nog ändå bra under sina lopp. Med manuell tidtagning och mysko startpallar genomfördes ändå tävlingen rätt bra. Lite förvirring uppstod i början eftersom man 10 minuter innan sitt lopp skulle infinna sig vid en samlingsplats för inmarsch, men även vi från Upsala lyckades ändå vänja oss vid det.

Henrik kom irrandes och kunde inte hitta tillbaka till omklädningsrummet? Och Disa erkände sen på kvällen att hon simmat 350 meter istället för 400, så hon fick fortsätta 50 meter till.

Vi åt Middag i simhallen (kycklingsnizchel och potatismos) och hade en liten samling. Henrik lyckades slå sönder en kopp som stod på en bänk men försökte skylla ifrån sig på annat.

Sen följde några av Kankaanpää simmarna oss till skolan där vi skulle bo. 4 rum intogs var av ett blev kallat "lugna rummet", eftersom vi hotade att kasta ut alla som bråkade och busade. Disa lade genast beslag på soffan som stod i vårt rum och vi andra rullade ut våra luftmadrasser och lade oss på golvet. När Kristoffer kom med sitt sov underlag, efter att dyrt och hederligt lovat att inte busa och bråka, och rullade ut det satt Disa och tittade på det. Efter en stund hade hon hittat en bra definition: "kattklösmatta".

Alla låg skönt, åt godis och myste bland sina sovtillhåll och Johan berättade om sina hemska scout minnen. Disa beordrade Henrik att vara vår portvakt och sa: "Henrik du brottar ut alla bråkiga va?" Henrik som var fullt upptagen av att äta godis och lyssna på musik hörde inte mycket. Nicklas kom in och lyckades trampa på Johans tandborstfodral som gick sönder. Johans reaktion när han insåg att det var trasigt var världens gapskratt.

Henrik hade sötast kudde (med Nalle Puh och hans vänner på) den slog till och med min. Johan hade nog sötast till storlek, den var inte större än en dock-kudde.

Vi hade en liten samling och Henrik frågade säkert 5 gånger om vi skulle gå någonstans där man kunde köp godis.

Tränarna gick iväg en stund och fikade medan vi andra stannade kvar i skolan. Clara kom och välte ut mitt godis och Henrik förhörde Alex om hans förhållande med Malin B. När Alex tröttnade på Henriks alla frågor kastade han tavelsudden rätt i ansiktet på Henrik som genast skrek "Han ska ut NU!"

Senare fick jag höra att det hade varit mycket vildare i andra rum. Saga hade hoppat omkring i gymnastiksalen, där några hade bosatt sig, och skrek och tjoade? Och Malin B och Alex dansade tango.

Det blev i alla fall en liten tur till en kiosk i närheten. Det var lite roligt att höra kassörskan som bara pratade finska ta betalt när alla tackade och hejade på svenska. Kiosken som igentligen skulle ha stängt 21.00, hade nog inget emot att ha öppet några minuter till när det kom en drös simmare och ville handla.

Vid en, för mig okänd tidpunkt hade Ylva, Clara och Josse försökt beställa pommes frites (och av någon anledning så ville stället inte ge dem det?) och funderade på vad de skulle säga till kvinnan i kassan. Ylva och Josse tyckte att Clara skulle beställa på engelska och Clara gick fram och sa "French Fries, please" Hon i kassan förstod inte och skakade på huvudet. Ylva gapskrattade och Clara försökte beskriva utseendet på svenska. Sen kom Malin B och sa "Fish and chips", till slut när Christer kom och sa att tjejerna behövde det för att växa gav kvinnan i kassan sig och gav dem pommes frites.

Bettan hade kramat sin bror Erik god natt och sagt "god natt kära bror", men hon insisterade på att det bara var på skämt...?


Morgonen efter väcktes av att Ingvar tände lampan i taket i vårt rum och ropade "Frukost om 10 minuter, vi går om 5" Så där lagom glada tog sig alla motvilligt ur sängen och klädde på sig och gjorde sig i ordning. Marschering till simhallen för att äta frukost och vid 9 tiden var det lite teknikträning och extra långt insim med Kankaanpää Uimarit. Sjuklingar (som blev rätt många under helgen) och skadade fick underhålla sig bäst de kunde tills fjärilsgrenarna drog igång. Dock har jag ingen större koll på resultat, knappt mina egna, särskilt eftersom det anslogs på en tavla ute i hallen till simhallen, men ett kommer jag ihåg: Disa kämpade sig igenom 200 fjäril och fick pris för det eftersom det bara var 2 eller 3 med i hennes åldersklass. Men ändå bra jobbat, även ni andra som tog medaljer, fick priser och slog personliga rekord :)

Även lagkapper på 4x200 genomfördes och alla som ville fick simma. När alla simmat klart (och Clara gått in i fel omklädningsrum?) och duschat åt vi lunch i simhallen innan vi gick tillbaka till skolan för att packa ihop sov-grejerna. Medan vi packade ihop "förolämpade" Disa Johan med ord som Svin och Gay. Disa kläckte även ur sig: "Johan du kan bli min Gay-kompis. Jag har alltid velat ha en gay-kompis, men aldrig känns någon. Eller, förlåt, jag ska inte lägga mig i din sexuella läggning"

Johan hade för övrigt Tuesdag-strumporna på sig trots att det var söndag (vilket han hade varit väldigt noga med att ha rätt strumpor på rätt dag på Stockholm Summer Games sist).

Henrik såg mycket nöjd ut när han hade fått ner all sin smutstvätt i sin sovsäckspåse tillsammans med sovsäcken!

Kråk-Malin packade snabbt ihop sina egna saker och sen lade hon sig tvärs över mina saker och får världens skrattattack när jag frågar om hon inte kan vara lite mer i vägen?

Efter en stund väntan kom bussen vid 3 tiden och några av Kankaanpää-simmarna som tagit hand om oss vinkade av oss och bussen åkte till Åbo och båtterminalen. På bussen hörde jag denna konversation mellan Hanna M och Catrin om Finland.

Catrin: "Markku är ju finsk och hans barn är ju då halvfinnar"

Hanna M: "Ja, Josefine är väl han dotter..?"

Cartin: "Och Alex, hennes brorsa..."

Hanna M: "Ja, man ser ju hur lika de är, förresten har du några barn med här?"


De ca 2-3 timmarna väntan på båten vid terminalen fördrevs på lite olika sätt: 20 frågor om Grodan Boll, Maria rullade ut sitt liggunderlag och slumrade lite och när Malin gick förbi trodde hon Maria var en väska, de yngre tjejerna och Kristoffer såg på film i någons ipod, några undersökte Henriks mysko tema i mobilen, jag fick dock inte veta vad det var, men man har ju sina misstankar... Och åter några lekte improvisationsteater. Några utdrag:


- Johan H misshandlar Disa, som ligger ihopkrupen på golvet

- Axel och Lill-Dooley ska just börja så kommer Andrietta in och säger "jag ska bara vrida om handen på Dooley" var på Lill-Dooley springer iväg med Andrietta efter sig.

- Disa klamrar sig mot väggen

- Johan H pussar Disas hand (med luddiga balhandskar) vid "nobellmiddag"

- Jag förbjuder Johan H att vissla och tar alla hans saker, men visar mig vara tjuv

- Disa säger till Saga: "Gå till mormor med blåbärssoppa och kex, mormor är mycket sjuk och ska åka vasaloppet"


Väl på båten, efter att ha blivit attackerade av en full man som kom fram till truppen helt utan anledning, lämnades packning och middagsbuffén väntade på alla hungriga simmare, och ledare. Diskussionen vid det bord jag satt vid handlade om att kunna andras tider och bräcka varandra med det. Som ivrig lyssnare snappade jag bland annat upp:

Johan H: "Men Therese Svensson i Örkelljunga då?"

Disa: "Ja, hon är väl bra..?!"

Johan H: "Ehhh... Jag bara hittade på nått namn..."

Vid Josse, Ylva och Claras bord lektes det med glasen, de försökte få fram ljud genom att gnida längs kanten, till slut fick de faktiskt fram rätt bra klang. Johan H harklar sig, för han tycker det låter lite för mycket. Ylva svarar: "Vad då?!? Hörs det?!?"

Sen lagom till efterrätten kunde man höra, från samma bord som nyss:

Ylva: "Ska vi äta efterrätt först eller gå på toaletten först?

Clara: "Nej toa, vi måste tömma oss först"


Efter middagen shoppades det en del godis och annat ut tax-free shoppen och sen försvann alla åt olika håll. De flesta höll nog till på disco-däck och sjöng kareoke. Vi fick föra en del finska sånger och bland andra sjöng Henrik och Lill-Dooley "Elois" så vackert?

Jag: "Vad då ta i när man sjunger?!?"

Dooley: "VA?!? Gjorde jag?!?"


Sängdags vid 22.30 eftersom de flesta av oss skulle till skolan som vanligt på måndagen. I vår hytt låg vi och väntade på att tränarna skulle komma och kolla så att alla var där och så, som de sagt att de skulle göra, men när de inte hade kommit efter 45 minuter släckte vi och somnade. Hur mycket alla sov vet jag inte eftersom jag hört att det var några som i 45 minuter brukade telefonen mellan hytterna och pratade?

På morgonen satt alla och mer eller mindre halvsov och försökte få i sig frukost. Någon timme senare anlände båten till Stockholm och vi färdades hem, några med bil, andra med buss och sen tåg.

Vi som inte åkte bil tog bussen till tågstationen och Henrik och Clara lyckades smita på bussen utan att betala? Vi hann lagom till 7.10 tåget och bökade oss på där, medan Magnus, Björn, Mårten, Fanny och Hanna gick åt fel håll?

På tåget var alla mer eller mindre döda, för många väntade skoldag, andra hade fått ledigt.

Gustav erkände på tåget att han först när han hörde Malins kråk-röst hade blivit rädd för henne? Det ringdes hem och fixades hämtning vid stationen, och på något sätt lyckades Henrik glömma att ringa hem, trots att alla andra gjorde det och han blev tillsagd att ringa hem. När vi rullade förbi Sävja, när det var bara några minuter kvar, kom han på det. När vi rullade in på stationen i Uppsala var det inte bar avi simmare som var trötta?

Tågkonduktören sade nämligen: "Jaa, då var nästa stopp Stockh... nej, jag menar  Uppsala"


Några pristagare att uppmärksamma:

4x50 medley F13                 Bettan, Mari, Malin B, Julia D                    2:a plats

4x50 medley P14                 Emil, Johan P, Andreas, Alexander         2:a plats

4x50 medley D                    Josse, Fanny, Elin, Hanna M                     1:a plats

4x50 medley H                    Mårten, Erik, Viktor, Björn                           2:a plats

4x50 medley H                    Henrik, Axel, Mikko, Gustav                        3:e plats


100 m fritt      F15                Andrietta Papp                     2:a plats

100 m fritt      D                    Hanna Moberg                     1:a plats

100 m bröst   D                   Fanny Reuterswärd            1:a plats        

100 m bröst   H                   Erik Ödman                          2:a plats        

100 m rygg     F15               Josefine Matkoski               1:a plats        

                                               Ylva Henriksson                  3:e plats

100 m rygg     P16              Henrik Ocklind                     2:a plats

50 m fjäril       F12               Malin Burman                      1:a plats        

50 m fjäril       F15               Andrietta Papp                     2:a plats

50 m fjäril       D                   Hanna Moberg                     1:a plats

50 m fjäril       H                   Mårten Ericsson                  2:a plats

                                               Gustav Thienemann           3:e plats

400 fritt          F13                 Julia Dannfors                     2:a plats

400 fritt          D                     Hanna Moberg                     1:a plats

100 medley    F15               Andrietta Papp                     1:a plats

                                               Elisabeth Ödman                2:a plats

                                               Mathilda Haglind                  3:e plats

100 medley    P12              Alexander Matkoski              2:a plats

100 medley    H                   Mårten Ericsson                   1:a plats

                                               Björn Wallberg                      2:a plats

200 fjäril        D                     Hanna Moberg                      1:a plats

                                               Disa Hasselberg                  2:a plats

200 fjäril        H                    Mårten Ericsson                    1:a plats

                                               Gustav Thienemann            2:a plats

100 fjäril        F12                Saga Söderberg                    2:a plats

                                               Julia Herbert                          3:e plats

100 fjäril        P13                Alexander Matkoski               2:a plats

100 fjäril        P16                Viktor Umenius-Wickberg    3:e plats


4x200 fritt      D                   Ylva, Andrietta, Julia D, Hanna M              2:a plats

                                             Mathilda, Mari, Disa, Elin                            3:e plats

4x200 fritt      H                   Mikko, Björn, Gustav, Viktor                        2:a plats



Detta var då saker som hände runt om mig, eller som jag har fått höra om via andra. Antagligen har väl en del annat också hänt som inte jag fått reda på, men det räcker väl så här.


Jag vill tacka alla simmare och ledare för en mycket trevlig helg och även simmarna och övriga från Kankaanpää som hjälpte till och tog hand om oss i Finland, och Välkomna till Uppsala på Jöns Svanberg-simmet senare i vår! Hoppas ni får lika trevligt som vi hade hos er, här hos oss i Sverige.


Bilder från helgen finns dag för dag på min bilddagbok: http://nin3n.bilddagboken.se/

Eftersom jag tyvärr inte kan lägga upp bilderna på US hemsida, då min dator inte tycker om formatet, eller helt enkelt är sur på mig för att det är så många bilder =P


Skit oxå..

Ont i halsen nu igen.. :(
Några extra kilon - det är bara mer att älska hata!!
Tänk om jag nånsin kunde bli av med några och bli smalare... tänk så lycklig jag skulle bli...
Jag HATAR att prova kläder för att bara inse att man ändå inte kan ha dem!
Jävla tårar.. Orkar inte hålle emot dem... de bara kommer.. det gör så ont i mig ;( hittade en nål.. Pontus blir inte glad på mig om han får veta...
Älsklingen ringde när de tränat klart, såg fullt ut för hnm imorgon oxå :( Han sa att han hellre ville vara med mig än med fotbollslaget, och när jag sa att jag kunde komma och titta på matchen sa han att han skulle bli jättejätteglad om jag gjorde det. Tårarna började rinna igen "så klart jag kommer, älskling" svarade jag och försökte hålla rösten stadig. Han skulle ringa mig imorgon om han fick ihop det. Han måste det, annars.. vet jag inte vad jag gör...

Jag fattar inte varför allt för allting gör så ont?!?! Jag har världens underbaraste och bästa pojkvän och världens bästa kompis som tar hand om mig, i övrigt är inte mig liv så hemst heller..
Varför gör det så ont i mig?!?!

Hjälp mig, hjälp mig nån...

Lov snart slut :(

Snart slut på lovet, kmr bli jobbigt att komma tillbaka till skolan igen :( Vet inte hur jag ska klara det...
Krasch, Boom, Bang, Bryta ihop - allt för ofta.. Vad har hänt med mig?!?
Måste göra ny "Jag SKA"-lista...

På bio och ute och åt med älsklingen i går, eller ja... igentligen förrigår nu då.. Torsdag iaf, fira våra 6 månader <3(på tisdag igentligen). Såg Meet the Spartans :) Mkt kulig :D Tror nog det var vi som skrattade mest i hela salongen, särskillt i slutet (a). Sen var vi på Texas Long Horn och åt :) MKT trevligt :) Han var så otroligt gullig <33
Fick blommor oxå :) Och så var vi och storhandla kläder åt hnm xD Snygg tröja och 120-kr-jeans :)
Så himla snygg i dem :D
Världens gulligaste charmtroll :)

Hos hnm idag(eller igår..) , var ute och fotade i det fina vädret :)
Vad skulle jag göra utan dig älskling?
Svar: Inte finnas, jag skulle ha varit död för länge sen, bara för att du finns orkar jag leva <3
 
Försöka träna imorgon, älsklingen skulle ha nått me fotbollen, typ träna större delar av dagen så är ju ingen större idé att vara där.. hoppas på söndag istället, annars blir det för länge.. :(
Sova nuuuu, lääängeee... helst för alltid, aldrig vakna igen... För hur många skulle bry sig..?
Godnatt världen..

Lov :)

Äntligen var man av med brorsan, morgon blir det vara ensam hemma för brorsan är hos kusinerna och mamma och pappa jobbar. Dessvärre gör älsklingen det oxå :( Kommer nog bli tråkigt efter ett tag att sitta här hemma, fast har ju lite saker att göra oxå så...

SKA GÖRAS UNDER TISDAG OCH ONSDAG:
[  ] Bilduppgiften
[  ] Plugga SO
[  ] Matte 9
[  ] Skriva klart rapporten om Kankaanpää
[  ] Kolla bio tider/filmer
[  ] Kolla resturang


Och så träna.. måste komma igång med det igen. Har så himla dåligt samvete över att jag inte tränat ordentlig och allt man tryckt i sig under helgen.. man blir ju inte dirket smalare av det.. bläää..  :( :( Mat är inte gott, det är bara något man stoppar i sig för att överleva, dessvärre trycker man i sig för mycket, särskillt i storhelger.. och massa godis.. fast godis kan jag inte leva utan, droga mig på godis så gnäller jag inte så mkt, det verkar älsklingen ha lärt sig nu, eller iaf att jag tkr om godis :)
Jag hatar mitt liv... hur många skulle igentligen sakna mig om jag försvann? inte många, så då kan jag lika gärna försvinna...dö.. alldrig komma tillbaka igen.. glassplittret i hjärtat har kommit tillbaka, inte av ensamhet den här gången, typ av.. jag vet inte men känns fortfarande i hjärtat när Ester och Karo håller på, det behöver inte ens vara mot mig eller nått... tårarna rinner lite när de vill... vad ska jag göra av mitt liv..?

JAG VILL HA MIN ÄLSKLING HÄÄÄÄÄÄÄR!!!! NUUUUUUU!!!

Saker jag älskar <3

Jag älskar när du kramar mig
Jag älskar när du pussar mig
Jag älskar att du pussa mig fast än andra ser
Jag älskar att ha dig nära
Jag älskar din underbara kropp
Jag älskar att läsa dina otroligt gulliga sms
Jag älskar när du ser på mig så där drömmande
Jag älskar när du rör vid mig
Jag älskar att höra ditt hjärta slå, särskillt när du säger att det är för mig
Jag älskar sättet du kysser mig på
Jag älskar när du ger mig komplimanger, så gulliga att tårarna rinner
Jag älskar när du säger att du är min för alltid
Jag älskar när du håller om mig när jag gråter och skyddar mig från omvärden
Jag älskar när du säger att du älskar mig över allt annat
Jag älskar dig, Tobias Henriksson <3

Saknar dig så mkt, om något kommer imellan imorgon så struntar jag i det, jag SKA träffa dig då!! Älskar dig mest!!

Äntligen lov!!

Äntligen lov!! Jippeeeey :)

Mådde illa hela dagen :( Usch, tvingade mig själv att vara kvar och skriva kemiprovet, det gick väl så där, lyckades rita fel väg på strömmen bara... är väl godkänd iaf så..
Vi fick skriva provet på idrotten och så skulle vi fått hemuppgift istället och sluta tidigare, men vi fick aldrig nån hemuppgift innan vi hann sticka så, dessutom var det typ Hjärt- och lungräddning så, inte så svårt..
Sen åkte jag hem till Älsklingen, fick vänta en stund hemma hos hnm, för han hade inte kommit hem från praktiken än, fick underhålla mig tillsammans med alla djuren och titta på lite tv. Hittade Saltkråkan :) väcker massa gamla söta fina minnen :) Tänk då var man liten, hade inga bekymmer och man levde helt ovetandes om allt det här, allt var så bra. Man ville bli stor, börja skolan.. tänk vad jag längtar tillbaka.. Få leka och inte ha några måsten, inga krav...
Hos älsklingen idag med. Lyckades äntligen få några bilder på hnm :) Min gosigaste snygging <33
TH, Patrik och Tobbes morfar kom och åt påsklunch/middag. Mkt trevlig :)
Hans morfar är skrämmande lik Åke Westin... han heter till och med Åke, han ser ut som hnm, hans röst låter som Åke Westin och han är lik till sättet. Det är läskigt. Det var första tanken när jag hörde hans röst när han kom in i hallen. Jag saknar Åke och Irene ;( De var så snälla mot mig när jag var liten <3 Åh, vad jag grät när Irene dog, det är rätt länge sen, tror jag gick i 1:an då.. Åke kanske för 4-5 år sen.. Jag kommer aldrig glömma deras lägehet, den var så otroligt mysig, massor med små saker. Jag glömmer aldrig alla gånger vi varit uppe hos dem i Ljusdal och fikat när vi varit på väg upp till fjällen :) Kommer aldrig glömma dem <33
Sen gjorde vi inte så mycket, kvid 8-tiden kom illamåendet igen. Älskling gullade sig och var så snäll mot mig <3
Såg en stund på Så Ska Det Låta, dessvärre var Carola med och töntade sig. Mådde lite bättre sen och åkte hem vid 10-tiden.
Saknar hnm så mkt redan, han blir i alla fall inte borta över helgen, blev inget träningsläger för hans del.
Kan inte leva utan dig älskling, du är underbar. Livet är förjävligt, men du gör att jag kan leva. Tänk om jag aldrig hade träffat dig :( Hade varit död för länge sen i så fall. ÄLSKAR DIG!!!

En tisdag...

Så himla dryg dag... Har snöat av och till nästan hela dagen, i mars. Vädret verkar ha glömt att jag vill ha Sol, Vår och SOMMAR!! NU!!!!
Läskigt nog rinner tårarna när de vill..? Upptäckte det på SO:n när vi såg på film, hade inget att vara ledsen för, men ändå rann tårarna utan att jag kunde stoppa det... Vet inte varför, men är väl bara så..
Är fortfarande så himla slut efter helgen... Inte så mkt fysiskt skulle jag tro, mest mentalt, behöver sova, men har inte tid. Drogad på Ipren större delen av helgen, eftersom knäna gjorde så fruktansvärt ont, särskillt på kvällarna. Jäääävla knän, Dumma värld, Hatade liv!
Skriva rapport så småningom, både för min egen del och för US hemsida. Och så alla bilder, tog nog över 1000 bilder, var av hälften är sekvensfoton.. Får se när jag orkar och har tid..
Måste igentligen plugga nu, prov/läxförhör i konsthistoria imorgon och kemi prov på torsdag... Kemin är väl inte så mkt men det ska ändå göras.. Orkar ingenting nu... Tänk om jag inte fanns, om jag var död... tänk vad skönt, slippa all stress och press

JAG VILL HA LOOOV!!! NUU!!!! 2 dagar kvar..

Fredag, i skolan..

De undrar hela tiden... Visst, det är väl för att de bryr sig, men jag vet inte om jag vill det...
"Försvann" upp till klassrumsvåningrna från fikat och läste, sen när de andra kom upp kom Ester och satte sig brevid mig och följande konversation:
E: "Altså Jenny, får jag fårga en sak?"
J: "Mmm..." Med blicken fortfarande i boken
E: "Vad är det som har hänt igentligen? Du är hela tiden så undvikande"
J: "Typ inget..."
E: "Okej....."
J: "Mmm....."
E: "Vill du prata om det?"
J: "Nej..!"
E: "Aja, om det är nått så finns vi här för dig.."
(J: "Som att jag någonsin skulle lita på er igen?!?") Fast jag sa aldrig det...

Sen var Louise sur på mig på Fysiken för att jag satt och läste... Som om det stör henne? Är väl bara för att hon är avundsjuk på nått sätt. Bara för att jag lär mig bättre av att läsa boken själv hemma än att lyssna på Farids himla prat, som bara rör till allting? Aja, skit samma, vem orkar tjafsa med henne om en sån strunt sak...?

Dark summer... :(

Ensam går hon där, regnet öser ner. Hon är blöt och kall in på bara kroppen. Flickan är ensam och tom inuti, men vem tror det?
Hon är den snälla, goa, rara, alltid glad och trevlig. Den som inte ger sig i första taget, utan övertalar alla att fortsätta en bit till. Hon som finns där och tröstar och stöttar. Flickan som aldrig gnäller och klagar utan biter ihop och håller tyst, fast det gör ont. Den stillsamma, lugna som alltid lyssar, vad som än händer.
De kallar henne ÄNGEL!
Men innuti är hon inte lika stark och glad.
Älskar, men inte älskad, gråter men ingen tröstar, faller, men ingen som fångar eller hjälper henne upp.
Hon har tagit sig igenom allt det där själv, gråtit tills tårarna tagit slut och torkat dem själv, rest sig när smärtan från fallet avtagit något, och ensam vinglat iväg.
Alltid det påklistrade leendet, men under det finns ensamhet, sorg och rädsla.
Den annars så starka, så snälla och lojala har ingen.
Hon längtar ofta bort, men vet inte vart. Till en plats där hon får göra som hon vill, utan att någon tycker de är något konstigt med det, men ändå finns någon där som kan hjälpa henne att plocka glassplittret ur sitt redan så sargade hjärta.
Ibland undrar hon om det inte vore bättre om hon bara försvann och aldrig kom tillbaka igen. Började om livet någon annan stans, eller också inte alls.
Hon låter blodet rinna, det är skönare att känna lite av smärtan långsamt sippra ut någon annanstans än ifrån hjärtat. Insidan av hennes underarmar är ofta rödrispade av naglarna.
Ett antal gånger har hon suttit och lekt med kniven i handen och tittat på den ljusa, tunna huden vid handlederna. Men varje gång har hon tyvärr, eller som tur var upptäckt att knivseggen varit allt för slö.
Det är nog ingen som känner alla sidor av henne och antagligen inte många som vill det. Folk tror de känner flickan så väl och vet det mesta om henne, men ack så fel de har...


                                          En av få texter jag inte har daterat, men skrev den nån gång i sommras...

Mental KAOS

Stack ut och sprang i hopp om att det skulle bli bättre.. Dock inte..
Älsklingen sjuk så kunde inte träffa hnm. Får inte bli sjuk nu.. Kankanpää inte nu i helgen men nästa.. vet inte om jag kommer fixa det.. Iofs är jag bara anmäld på 3 grenar : 100 fritt, 50 fjäril och 100 medley, men orkar knappt träna, blir så himla trött, KAN INTE ta i, jag försöker men det känns som hela jag är gjord av typ tuggummi, kommer lixom ingen stans... :( Blir typ bara mer deppig då... Vad är det då för vits att träna..? 

På allt annat börjar prestationsångesten komma igen... hjälpte inte att springa.. måste vara mer, tömma kroppen helt på alla krafter...

Vart ska allt det här sluta? Orkar inte med allt det här mer snart :(

UTAN ER SKULLE JAG ALDRIG KLARA DET <33


Älskade pojkvän <33 & älskade bästa vän <3

Min dröm är att någon gång i framtiden kunna simma utan att behöva bekymra mig över skador och problem. Vägen dig är lång och krånglig, först nu gäller det att ta sig tillbaka till den form man en gång varit i. Man tappar så otroligt mycket, snabbare än man någonsin kan ana. Det är nog bland det jobbigaste med att komma tillbaka:
Att inse hur mkt man tappat och hur mycket man måste jobba för att komma tilbaka, och hur mycket det tar på ens mentala hälsa.
Allt går i toppar och dalar, ibland känns det helt okej, nästan bra till och med, men det känns allt för ofta dåligt.
Det finns två människor som alltid finns där vid min sida och stöttar och hjälper mig upp på banan igen när jag bryter ihop. Dessa två skulle jag ALDRIG klara mig utan, jag skulle inte finnas.
MIN UNDERBARA, TROGNE OCH BÄSTA VÄN PONTUS
OCH MIN HÖGST ÄLSKADE, OSLAGBARA POJKVÄN TOBIAS <3
Kan inte leva utan er. Jag kommer aldrig kunna tacka er tillräckligt för allt ni gör för mig, eller visa hur mycket jag uppskattar att ni finns där för mig <3 Utan er är jag ingenting, ni gör livet värt att leva <3

ÄLSKAR ER <333


RSS 2.0