Torsdag kväll

Nu är det torsdag kväll, vilket betyder att snart är det fredag!!
Nu på kvällen har jag varit på orkesten. Martin (orkesterledaren) och jag räknade "tröttpoäng" för att se om det märktes att vi var trötta. Martin fick 3 och jag.. hmm.. kanske lika, vi säger att det blev 3-3 idag då ;)

Fick för mig att jag skulle göra något jag inte gjort på evigheters evigheter, nämligen att virka! Tobias sa att han aldrig sett mig göra det, så jag antar att det är över 2,5 år sen jag gjorde det sist.. jösses..
Så jag letade fram och dammade av mammas virknålar och det garnnystan jag köpte på typ ÖB för ett tag sen :)
Så nu har jag några små söta vikade blommor liggandes på skrivbordet. Funderar på att fortsätta och göra många som man sedan fäster ihop till en sjal/halsduk :)

Men nu är det dags för sängen! Naturkunskapsboken får följa med eftersom jag kom på att vi har läxa i det.. fast var bara några sidor att läsa + några frågor så :)

Gonatt!


2 dm snö på mindre än 1 dygn

Usch så mycket snö det är överallt! Plogat har de inte hunnit göra heller, men man får hoppas att de lyckas göra det snart.
Idaaaag... hm.. vi har bara haft 1 lektion än så länge, vilken var Svenska och vi tittade klart på "Korpen flyger" som är en islänsk film, handlar om blodshämd och sånt.. helt okej film, dock lite seg men det gick :)
Snart har vi samhällskunskap och sen är det ut i snön som gäller eftersom jag har flöjtlektion. Tyvärr är det nog den där jobbiga praktikanten tyvärr....

Skriver mer sen! Läraren kom nu, 10 min försenad...

Träningspass onsdag 27/1

Danneinsim
300 fr ben F4
20 x 25 spec F5 st 0.45
200 löst
10 x 50 fr F5 st 2.00
200 löst
5 x 100 me F4 v 0.40
200 löst
2 x 200 Vf F5 v 1.00
200 löst
400 me F3
300 avbad

                       ca 4400 m

Jag tyckte jag kämpade på riktigt bra idag faktiskt! Särskillt på de tio 50:orna :) Det var bara jag, vattnet och klockan! Inget annat existerade just då. Danne var iaf nöjd med mina tider, men eftersom jag bara bad hnm säga om det var bättre eller sämre tid så vet jag inte exakt vad jag fick. Dock var det rätt skönt, för då blev man inte fixerad vid själva tiden, utan man kämpade bara för att få en bättre tid :) 2 st jämna först och sen gick det fortare och fortare till de 2 sista då jag hamnade på någon medel av alla :)
Man blev supertrött och jag trodde inte alls att jag skulle orka 400ingen medley, men envist plaskade man sig igenom även den! Kanon-nöjd med träningen idag, även om jag inte landtränade.
Jag har aldrig tänkt på hur mycket man använder magmusklerna när man vänder, men nu vet jag! ;)

Imorgon har vi NV Science prov.. mindre kul.. dessutom har jag lång dag + hinner inte hem mellan skolan och orkestern.. *suck*

Men nuu ska jag sova, eller lite plugg till först i sängen.. har de himla strålgångarna kvar typ.. svårt att komma ihåg alla utan att blanda ihop dem!
Btw.. alltsåå inge kul med snöstorm.. för det betyder att min älskling inte kan komma hit :/ Desstuom är det väl bra att inte köra bilen så mkt, eftersom vi besiktigade bilen i helgen och den behöver lagas en del.. men men.. man får hoppas att stormen antingen ger sig eller tar i lite extra i natt så vi inte "kan" åka till skolan (a)

Gonatt!

Träningspass måndag 25/1

Jaaaaaaa.. dagens träning var ju inte direkt den bästa.. gick bra till en början men sen kom Eve och skulle lägga sig i..

Passet:

Danneinsim
300 fr ben F4
12 x 6 me växl F5 st 2.30
200 löst
20 x 25 fr ss F5 0.40
200 löst
2 x 75 spec F5 st 3.00
300 avbad

                     ca 3000 m

Jag sammanfattar detta med det mail jag skickade till Danne nyss:


"Hej!
 
Jag vet inte om Johan redan har mailat dig eller så..
Vi antar att du på något sätt kommer få veta om detta ur Virre och Eves synvinkel och vill bara att du även ska ha vår.
De kommer nog säga att vi var uppkäftiga och störiga och sånt, men ja.. man kan se det på olika sätt.
 
Eftersom du skickat ett pass, hade vi med oss det och simmade det.
Vi följde passet till bästa förmåga, men när vi kom till medelyväxlingarna så kom Eve (och senare Virre) och sa att det såg ut som att vi bara badade och simmade löst.
Dock stod hon mest bara där medan vi hade vila.
Efter ett tag så bestämde Virre och Eve att vi skulle göra de resterande (ca 6-8 st) från pallen. Helt okej tyckte vi och simmade över. Då skulle Eve starta oss tydligen, och bestämde raskt att vi skulle ha kortare starttider.
Då vi tyckte att den tid vi hade innan var precis lagom, sa vi ifrån och sa att eftersom du skrivit den starttiden i passet skulle det vara så, eftersom du vet ungefär vad vi klarar av. Eve blev bara sur och sa "Nu är det jag som bestämmer, nu simmar ni när jag startar er, vi tar det sen"
 
Vi tog upp det efter träningen med Eve, som fortfarande hävdade att vi inte simmade ordentligt i början, och hon som tränare såg det, och att vi ändå inte skulle få nån syraträning om vi hade så lång starttid och så, och att hon inte kunde vet att vi kört syra träning nästan 1 vecka redan, eftersom hon kommit hem från USA nyss. Det berodde på att hon vägrade lyssna på oss.
 
Starttider är väl egentligen väldigt individuella vilket jag kan hålla med om, men sättet hon gjorde allt detta på och hur hon ignorerade vad vi sa var inte så kul.
Vi kan ha upplevts som uppkäftiga, men vi ville följa ditt pass, eftersom det kändes som att vi skulle fått ut mer av passet om vi hade simmat på de starttider du gett oss.
Tyvärr kände i alla fall Johan, Mailn och jag oss väldigt avtrubbade på att fortsätta träna efter att det hände, och man hade inte alls samma lust att kämpa på.
 
 
Det blev kanske ett lite rörigt mail, men vi tycker att det ska vara kul att simma och att tränarna ska lyssna på vad vi simmare har att säga.
 
Jenny"

Meeer plugg!

Dag kom man hem 17.45 från skolan. Vi slutade 17.05, men alla bussar var sena, så alltså fick vi stå ute och frysa... INTE kul!
Sen har man suttit och pluggat hela kvällen.. Det värsta är att det mer känns som det går bakåt än framåt!
I vanliga fall brukar man mer eller mindre kunna bocka av saker man kan efter hand. Men nu känns det bara som att jag kommer på fler saker som ska vara med, eller någon extra variant som jag måste lära mig.. alltså blir det bara mer och mer..
Är så less på allt pluggande.. nästa vecka har vi "bara" ett prov att plugga till + ett som man inte kan plugga till..

Igår var vi i Stockholm med skolan och var på Partiledardebatten :) Satt på debatten ca 45 min och sen hade vi en liten rundvandring i byggnaderna där. Sedan fick vi träffa ett av ledamoten från Uppsala, Agneta Gille

Jajaaa.. nu ska jag sova! Nån kemi tänker jag inte plugga mer ikväll iaf, det får gå som det går..

Plugga, plugga!

Just nu sitter jag och pluggar Kemi, och hittills går det rätt så bra!
Meeen det är rätt trist.. Så man måste ju roa sig lite, med bland annat dessa två saker:





Winterbells! Gulligt och kul, men otroligt beroendeframkallande!
Klicka på bilden för att spela!


Dissektion av koöga

Vi har idag dissekerat koögon på NV Science-lektionen (profilvalet)!
Det var både kul och läskigt..
Var mest jag som gjorde själva dissektionen, men det var helt okej.

Här finns en beskrivning på engelska på ungefär det vi gjorde:
http://www.exploratorium.edu/learning_studio/cow_eye/

Det häftigaste var att se linsen, insidan av irisen och näthinnan (heter det va? den som reflekterar "överblivet" ljus..)

Nu ska jag ner på stan och ladda mitt busskort!
Sen hem och plugga kemi!

Seg dag

Prov i Fysik på morgonen, och sen låååång lunch, och sen Matte D 50 min, med betygssamtal. Jag får VG i MaC! Vilket jag är mycket nöjd med! Det klart man alltid vill ha MVG, men ibland får man bara acceptera att man inte kommer kunna nå upp till MVG i alla ämnen!

Sen satt jag kvar en stund i skolan och lekte lite med datorn innan jag traskade iväg till Fyrishov för att träna (passet finns i inlägget innan).

Men dagens usch, fy och blä, blir nog UL och att de tagit bort Ungdomskorten på bussarna utan att säga något. Med ungdomskort betalade man 10 kr/resa förut, men eftersom de har höjt "Barn"-åldern, så kommer jag ändå kunna åka som "Barn" fram till jag fyller 20!
MEN det som är kruxet, är att jag måste in till stan, närmare bestämt till Upplysningnen, för att kunna byta tillbaka till värdekort, så att jag kan ladda busskortet! Men ska försöka ta mig in till stan och göra det efter skolan imorgon, så får jag åka på sms-biljett imorgon bitti.

Nu ska jag äta lite kvällsmellis och läsa lite kemi innan jag går och lägger mig.
OCH så ska jag så klart läsa några till sidor i Körkortsboken!
Började med det igår, läsa några sidor varje kväll så kommer man igenom den snart och kan börja nöta lite frågor i nått program :)

Sleep tight!

Träningspass måndag 18/1

700 Danne insim
300 fenben F4
16 x 50 fr F5, st 1.30
100 löst
4 x 100 F4
100 löst
4 x 75 ry, br, cr F5
300 avbad

                     ca 3000 m

Hårt, jobbigt, men kul! Nu är jag supertrött!


Välbehövlig helg!

Äntligen är det helg!

Igår kom T och hämtade mig efter skolan och vi var en sväng hem till mig, och sen var vi och fikade på Gränby och sen åkte vi hit till Knivsta. Lite mys på kvällen med middag och titta på tv och dippa lite :)

Idag har vi varit i Märsta Centrum och kollat lite i en tygaffär (hittade faktikst 2 st tyger, vad det blev för ni väl se sen) och även på någon liten Outlet-affär där jag råkade hitta en parfym (Mexx, Nice hette den) för 69 kr!
Även en snabbis in på ICA Maxi på Eurostop för att köpa fotopapper, så nu blir det skriva ut bilder och sätta upp på väggen i rummet :)

Ikväll blir det fira Ts pappa, som fyller år, och det kommer lite folk så vi städar lite nu. Men nu ska jag ta en dusch och sen försöka hinna plugga lite + fixa efterrätten :)

Ha en bra dag och kväll!

Torsdag!

Snart läggdags efter en lång dag!
Jag har varit och flängt och svängt överallt känns det som.

svenskan tittade vi på film, Korpen Flyger. Den är på orginalspråket, Islänska, så det är lite kul att sitta och lyssna på samtidigt som man läser vad den svenska översättningen är.

Samhällskunskapen var ju inte direkt ansträngande.. Det var betyssamtal och övriga skulle läsa några sidor i boken. Dock hann hon inte med mig, eftersom hon gick nedifrån på klasslistan, men det blir väl imorgon.

Sen hade vi vår långlunch, och eftersom det var torsdag så betyder det först spelning för mig. Mia (min flöjtlärare) hade en praktikant där idag, så hon skulle spela med mig och typ ja.. det vanliga man brukar göra på en flöjtlektion.. Men guuuud så jobbig människan var! "Öva på det, och på det och på det, har du tid med det?"
Tyvärr ska hon vara där åtminstone nästa vecka oxå, så blir väl till att försöka klämma in lite flöjtövning i mitt tajta schema..

Efter lunch hade vi Matte och det var mest genomgång + räkna, men vi fick även tillbaka våra Nationella Prov i Matte C! Jag fick VG på provet = VG i kursen! Jag är mycket nöjd, mer hade jag inte hoppats på :)

Sen var det Profil ( NV Science för min del) och vi räknade mest på optiska instrument, medan den andra gruppen dissikerade koögon. Myysigt värre, nästa vecka är det min tur..

Och sist men inte minst Fysik! Så otroligt segt, men vi klarade oss igenom lektionen i alla fall!

Sen blev Tess och jag lite snabbt intervjuade inför kamera av Sebastian och Isabelle (????) som har som projektarbete att försöka locka NV elever till Fyrisskolan :)
Sen sprang man runt på stan och bort till Holmlunds för att prova en Kavajjacka som jag såg där förut men inte orkade prova då, men den var inte lika snygg på!
Sen till orkestern, eftersom jag inte ens hade en chans att hinna hem mellan, och tror ni inte att Mias praktikant var där..?!? Jo, men tack och loc slapp jag henne, hon satt bland 1:a Flöjterna.

Därefter hem och plugga lite Fysik, eftersom vi har prov på måndag! Usch! Meeen det går nog bra :)

Sova snart!
Godnatt!


Andra dagen i skolan..

Nu sitter man i skolan igen och vi har långlunch som vanligt på onsdagar. Om typ en halvtimme har vi Matte och sen lite klassråd och sen slutar vi. Matten blir väl mest att han går igenom på tavlan som vanligt. På klassrådet tänkte jag försöka prata lite studentskiva med klassen, för att veta vad de vill.

Rebecka kom och sa plöstsligt igår "men ska jag boka BJ åt vår klass..?" men lixom BJ blir dyrast..
Sååå, jag bestämde mig för att ringa och jaga på de jag visste borde ha studentskivor, och VIP skulle svara på mitt mail, Kalas skulle ringa upp mig idag eller imorgon och Etage ska jag ev ringa ikväll.
Vi får väl se, man behöver ju göra upp en "Plan B" (B som i extra Budjet).

Men men, vi får se vad de tycker och så utgår man från det för att jobba vidare :)


Huvudvärk....

Usch för huvudvärken jag har nu.. har tagit tablett och massa sånt men det hjälper inte..

Barnen var i alla fall ganska snälla.. var typ 12 st på pappret, men alla var inte där.. De kunde rätt så mycket vissa av dem så det kommer nog bli kul, även om det känns konstigt att inte ha min gamla grupp..

Har städat en del på skrivbordet sen jag kom hem.. och nu börjar det nästan se ganska bra ut till och med..
Snart ska jag nog lägga mig i sängen och titta på Melin på SVTplay, om det nu är nya avsnitt..
Men först ska jag belöna mig själv med en piggelin, om ingen har ätit upp alla..

Skola imorgon.. INTE taggad! Dessutom är min kalender på vift.. men den dyker väl förhoppningsvis upp snart om jag har tur :)

Have a good night!

Söndag och snart tillbaka till verkligheten..

Har varit så otroligt skönt att vara ledig.. men snart är det slut på det.. På tisdag börjar skolan igen.. Och dessutom börjar vi med den tyngsta och jobbigaste dagen.. 

--*--*--*--*--*--

Aj som ***! Sitter med en tuss med alkogel om tummen eftersom Kiara fastnade med en klo rätt in i min tumme! Skulle lyfta upp henne eftersom hon rev på tapeten..

Nu ska jag försöka plugga lite!

Btw, imorgon börjar de små simgruppena träna, så ska träffa mina nya små imorgon :) Känns konstigt att börja om igen, men samtidigt kul :) Vi får la se om jag får en till grupp sen oxå kanske, men inget bestämt än :)

Träningspass fredag 8/1

700 Danne-insim

12 x 25 H/L 3 av varje sims.
16 x 25 acc F1-4
100 löst
8 x 50 spec F3

2 x 75 br, 75 Max - 75 löst (fast jag simmade fr)
2 x 50 ry, 50 Max - 50 löst
2 x 25 fj, 25 Max - 25 löst
100 löst
2 x 25 fj, 25 Max - 25 löst
2 x 50 ry, 50 Max - 50 löst
2 x 75 br, 75 Max - 75 löst (fast jag simmade fr)

300 avbad

                          ca 2900 m

Var bara ca 1 timmes träning, eller mer insimningspass så var inte dirket jobbigt. Rätt skönt att simma lite så där halvlugnt faktiskt :)
Dock borde vissa människor lära sig lite vett! Nämner inga namn...


Sherlock Holmes filmen

Ja, vi var ju och såg Sherlock Holmes filmen i onsdags.. nej tisdags kväll!
Jag tänker inte skriva nått mega långt inlägg, men tänkte skriva lite om vad jag tyckte om den.


Handlingen:
Sherlock Holmes befinner sig i början av filmen i något av en liten kris och sitter instängd på sitt rum i 2 veckor. Holmes assistent och läkare Watson håller på att flytta ut ut de lokaler de delat under en lång tid och deras samarbete kommer snart att brytas.
En man vid namn Blackwood anklagas för att utöva svartmagi och dömd till döden för detta. Innan han ska ta sitt straff hotar Blackwood Holmes och säger att många kommer att dö utan att Holmes kommer att kunna göra något åt det. Watson är med och dödförklara honom efter hängningen, men någon dag senare tillkallas Holmes då en man sett Blackwood gå överkyrkogården där han ska ha begravts, nu livs levande. Mycket riktigt har Blackwood "återuppstått" och många underliga saker börjar hända. Holmes tror blankt inte alls på magi och bestämmer sig därför för att gå till botten med fallet. Holmes stora kärlek Irene Alder dyker plötsligt upp, men på vems sida är hon?

Om filmen:
Filmen är riktigt bra i sig, realistiska miljöer som stämmer bra in tidsmässigt. Filmen hade ett bra"drag" och blev aldrig långtråkig eller så, men stundvis kunde det vara lite svårt att hänga med om man inte verkligen är pigg. Dock stämmer filmen inte alls in på hur Sherlock Holmes beskrivs i böckerna, så har man läst böckerna känns filmen helt fel. Vad jag minns är det väl ingen bestämd ålder på varken Holmes eller Watson, men jag förställer mig att Holmes är någon stans mellan 40-50 år och Watson 50+. I filmen är i alla fall Watson betydligt yngre, kanske omkring 30 och ska gifta sig med sin Mary, åldern på Holmes kan stämma överens med böckerna, det är lite svårare att avgöra.
Sen är ju Holmes en sofisktikerad lugnt männsika i böckerna, men filmen innehåller ganska mycket action. Självklart är det nästan nödvändigt för att göra en bra film.

Betyg: 
Filmen får 4 av 5 stjärnor av mig för att jag tkcte att filmen har ett bra flyt, en bra handling och inte för många delar då man vet exakt vad som kommer att hända, utan många överraskningar. Bra skådespelare, särksillt Robert Downey Jr, som gör Holmes otroligt bra.
En klart sevärd film, trots att allt inte stämmer från böckerna!


 

 


Fredag!

Japp, då var det fredag igen! Det är väl både bra och dåligt typ.. Bra för att det är helg och älsklingen är ledig.. men dåligt för att det snart är slut på lovet.

Vad har man gjort hittills idag då? Jo pappa och jag var ute och körde en del. Lite sladdning och så mest, fast eftersom det tog ett tag att hitta något bra ställe att sladda på så blev det ganska mycket vanlig körning oxå.
Sen var vi och handlade lite och en sväng förbi hos mormor och morfar och lånade deras köttkvarn, eftersom vi ska göra Palt imorgon! Jeeii! 



Kl 4 är det träning igen, och sen ska jag ut och äta med Tess, Bettan och Emma och sen ska vi på bio och se "Har du hört ryktet om Morgans". Älsklingen följer med och äter oxå :) Men sen skulle han nog ut med Nisse och Max.
Just det kanske borde skriva nån rad om Sherlock Holmes filmen efter som T och jag var och såg den i onsdags :)
Men sen borde jag plugga lite medan jag väntar på att T ska komma hit <3 :)

Träning 7 januari

300 insim
4 x 50 me ordn
8 x 25 spec

12 x 50 me växl
16 x 25 Ry, F4, st 40
4 x 75 spec, mitt 25:a F5, resten F2
100 löst
20 x 25 fr 20 m F2, 10 F5 v. 5
8 x 50 spec st 1,00
200 m Fr ben F4
2 x 200 me F3
50 löst
30 x 25 Fr fenor st 25
100 m löst
2 x 300 spec 1 arm, 1 ben F3
200 avbad

                    ca  5500 m


Snart träning..

Nu sitter jag och äter lite mellanmål innan träningen ska åka om sisiådär en halvtimme, eller rättare sagt bussen går 17.25 och den är den absolut senaste jag kan ta för att hinna till träningen.
Har ingen lust alls att träna idag, men jag tänker släpa mig iväg ändå, för att ha gjort någonting vettigt idag.
Eller i och för sig.. jag har ju faktiskt städat lite i garderoben också, det är ganska "vettigt"

Igår var mest en lata-sig-och-ta-det-lugnt-dag, förutom då T och jag var ute och åkte längdskidor. Jag har faktiskt lite träningsvärk i axlarna/ryggen efter det, eller är det av att jag for omkull på en isfläck..?

Jaja, passet kommer sen när jag kommit hem eller imorgon :)

Träningspass måndag 4/1 och tisdag 5/1

Måndag:

200 insim
3 x 100 kirls ry, br, fr
3 x 100 ry, br, fr - röd zon
4 x 50 fr - 20 m F2, 30 m F4
6 x 100 konstig medley (1:a 50 fj-25 ry-25 br 2:a 50 ry-25 br-25 fr osv...)

(200 - 2 x 100 - 4 x 50 - 2 x 100 - 200) fr arm

1 x 200 spec ben
2 x 100 fr ben
3 x 50 fj ben
3 x 50 spec ben
2 x 100 fr ben
1 x 200 fj ben
200 glid br
200 avbad

                       ca 4100 m

Tisdag:

300 insim
6 x 50 ry
4 x 50 fr 10 m uvkick,15 m acc
200 glir br
8 x 100 m fr fenor st 1.45
200 snackeben
12 x 50 fr fen ben
50 löst
3 x 400 me, ry/br, fr arm
12 x 50 me växlingar
200 fr ben F4
200 avbad

                      ca 4800 m
 

 

Lite uppdatering!

Ligger lite efter nu känner jag! Men snabbrapport om helgen:
Lördag gjorde vi inte så mycket, gymmade på Form i Knivsta eftersom det var gratis, och sen på kvällen kom Therese och Patrik hem till Tobias och så :)
Söndag var vi in och köpte skidor till Tobias och sen var vi ute en kortis på sjön och åkte lite, men eftersom det var så kallt vände vi efter en stund. På kvällen var vi upp till Tobias farmor och åt middag hos henne, trevligt trevligt!
Igår var det träning 10-12, passet kommer senare om jag kommer ihåg hur det var..
Sen blev det lite mösterritning från Burdatidningarna som jag lånade på biblan förut

Men nu ska jag och träna! Sen kommer älsklingen och vi ska på bio ikväll! :D

2010

Nyårsaftonskvällen blev faktiskt riktigt trevlig! vad vi gjorde på dagen skev jag ju i ett tidigare inlägg; så här kommer kvällen:
Nisse och Helena kom och hämtade oss till slut och vi åkte ut i skogen hem till Nisse.
Väl ute pulsade vi fram till huset och klädde av oss och gjorde brasa i väntan på Max och Caroline.
Eftersom Max och Caroline var på middag på annat håll tog det hela lite tid innan de kom, och Nisse, Helena, Tobias och jag gjorde i ordning dipp och snittar (även kännt som "Nisses snittar" eftersom det var han som skar till brödet i trianglar). Äggen till snittarna tog en evighet att koka, har ingen aning om hur de lyckades, men Helena skyllde på Ola, Nisses lillebror. Men gott blev det alltihop till slut i alla fall.
Halv tolv kom Max och Caroline och vi korkade upp champagnen några minuter i 12 och gick ut på ett litet fält och smällde lite fyrverkrier. Sen hade väl Nisse och Max fått för sig något om att vi skulle stå ute tills alla frös, men Max sa att han inte skulle erkänna att han gjorde det, även om det var så. Men tillslut tyckte väl killarna synd om sina respektive älsklingar som frös redan från början, så vi gick in.
Efter lite småtuggande på chips och snittar och all möjlig dricka, blev vi trötta och gick och la oss strax efter två.
Tobias och jag hamnade i en smal bäddsoffa, trångt men mysigt. :)

Kvällens bästa citat:
"Är det någon som vill ha.. nej.. så ska man inte säga.. Men jag tänkte säga trekant"
     - Nisse om sina trekantiga snittar


Älskling och jag innan vi åkte, nästan 2 år och 3 månader (minus några timmar)




 

Nisse och Helena                                                     Max och Caroline

 
Nisse :)                                                                  Nisses snittar


RSS 2.0